Address: Kandlerova 14, 52100 Pula | Open (winter): Mon - Fri 11 am - 2 pm or by appointment

Zlatan Vehabović - 9 slikara

From 18th June to 7th July 2022
14.11.2014.

Milijana Babić (HR) & Ida Hansson (SE) – PUT YOURSELF IN MY PLACE

U periodu od tri tjedna, umjetnice su razvile vlastitu metodologiju istraživanja razlika društvenog odnosa prema umjetničkom radu kroz specifični dugotrajni kontinuirani performans u kojem su zamijenile živote. Ulazeći u život jedne druge one nisu igrale neku oponašalačku igru nego su vlastitu ličnost uvele u drugi kontekst. Ostale su iste osobe koje promatraju odnos drugog društva prema njima i njihovom radu. Pri tome, one nisu skrivale da je njihov život u drugoj zajednici umjetnički rad. U ovom radu život jedne umjetnice podcrtan je životnim vezama druge umjetnice. (iz uvodnog teksta Davora Miškovića)

Umjetnički projekt “Put yourself in my place” realiziran je u okviru platforme CORNERS i predstavljen u Umei – Europskoj prijestolnici kulture 2014 u Švedskoj i u Galeriji Drugo more u Rijeci.

O autoricama

Milijana Babić (1974) - vizualna umjetnica čiji rad često zalazi u polje live-arta. Živi i radi u Rijeci. Polazišna točka njezinog rada je vlastita pozicija žene i umjetnice koju propituje u svojem neposrednom okruženju. Diplomirala je likovnu umjetnost na Tehnološkom institutu u Durbanu u Južnoafričkoj Republici te magistrirala na Akademiji za likovnu umjetnost i dizajn u Ljubljani. Dugogodišnja je suradnica festivala Mesto žensk u Ljubljani. Od 2007. surađuje sa Akademijom primijenjenih umjetnosti u Rijeci, kao viša asistentica i na razvoju studijskog programa Medijskih umjetnosti i praksi. Članica je umjetničke organizacije Delta 5 u Rijeci. Izlagala je na brojnim izložbama u zemlji i inozemstvu.

Ida Hansson (1978) - vizualna umjetnica koja radi u mediju performansa i videa. Živi i radi u Umei, u Švedskoj. U svojim radovima bavi se pitanjima identiteta, roda i normalnosti, koristeći alter-ega i zamjenu uloga. Diplomirala je na Akademiji likovnih umjetnosti u Trondheimu, u Norveškoj, a magistrirala na Akademiji likovnih umjetnosti u Umei. Članica je odbora umjetničke galerije Verkligheten u Umei te suradnica u organizaciji umjetničkog festivala Survival Kit u organizaciji iste galerije. Kao kustosica i predavačica djeluje na institucijama u Umei i Norveškoj. Izlagala je na izložbama u Švedskoj, Norveškoj i Latviji.

Producentica: Nataša Zavolovšek, Exodos 
Umjetnički direktor CORNERS-a: Chris Torch
Ko-produkcija: Drugo more (Rijeka), Intercult (Stockholm) i Umeå 2014 – Europska prijestolnica kulture
Program su podržali: EU (Creative Europe), Ministarstvo kulture RH, Grad Rijeka – Odjel za kulturu, IASPIS, Västerbottens Kuriren, Novi list