Address: Kandlerova 14, 52100 Pula | Open (winter): Mon - Fri 11 am - 2 pm or by appointment

Bodo Korsig: Living memory

From 01st to 22nd June 2021
10.03.2021.

Nikola Vrljić: Zagrepčani

U Petak, 12. 03. 2021. u 19 h, galerija Poola, Kandlerova 14, Pula predstavlja izložbu ZAGREPČANI Zagrebačkog kipara Nikole Vrljića. 

Izložba ostaje otvorena do 02.04.2021.

Zagrepčani

Ofucani, debeli, gladni, snalažljivi, plahi, radoznali, predivni, šepavi, neuhranjeni, s premalo prstiju, na rubu života, neustrašivi.

Biografija autora

Nikola Vrljić rođen je 1980. godine u Zagrebu. 

Nakon završene Škole primijenjene umjetnosti i dizajna, odjel za dizajn metala, 2000. godine upisao je Akademiju likovnih umjetnosti u Zagrebu, gdje je 2007. diplomirao je na Kiparskom odsjeku.

Od 2003. godine  izlagao je na dvadeset samostalnih izložbi skulptura i crteža među kojima se ističe putujuća izložba Cirkus! kroz 2014. izložena u Gliptoteci HAZU, podrumima Dioklecijanove palače u Splitu, Gradskoj Galeriji u Labinu, Galeriji Oranžerija u Gradskom muzeju u Vukovaru, te Pomorskom i povijesnom muzeju u Rijeci. 

U okviru programa međunarodne kulturne suradnje 2015. godine sudjelovao je na umjetničkoj rezidenciji Cité internationale des arts u Parizu.

Dobitnik je nekoliko nagrada za javnu plastiku, između ostalog; 1. nagrada na natječaju za spomenik sv. Jeronimu u Splitu u sklopu projekta revitalizacije splitske spomeničke plastike i 3. nagrada na natječaju za spomen obilježje djeci poginuloj u Domovinskom ratu u Slavonskom Brodu. Autor je više javnih skulptura među kojima su skulpturalna kompozicija Djed Neumijka i Lutonjica Toporko, postavljena 2011. godine u Slavonskom Brodu, u sklopu projekta Brod - grad iz bajki, te tri reljefa na temu Križnog puta na Srđu u Dubrovniku.

Djela mu se nalaze u stranim i domaćim privatnim i javnim zbirkama.

2018. godine njegova skulptura Zvono uvrštena je u stalni postav Moderne Galerije u Zagrebu.

Član je Hrvatskog društva likovnih umjetnika  i Hrvatske zajednice samostalnih umjetnika.